Als je dit leest, ben je (al een tijdje) op zoek naar een nieuwe uitdaging. Je wilt de volgende stap zetten in je carrière. Een nieuwe baan of het starten van jouw eigen onderneming. Een carrièreswitch.

Maar je hinkt je al een tijdje op twee gedachten…

Stoppen of niet stoppen?

Blijven of gaan?

Het oude in stand houden of een nieuwe stap wagen?

Je verlangt naar een nieuwe uitdaging maar tegelijkertijd wil je de zekerheden die je hebt opgebouwd niet opgeven. Je vindt het lastig om in actie te komen en echt iets te veranderen aan je werksituatie.

Als je al een tijdje rondloopt met dit dilemma maar er veranderd niets aan je dagelijkse situatie, ervaar je een gevoel van ‘vastzitten’ dat altijd op de achtergrond aanwezig is. Als dit gevoel te lang aanhoudt en er verandert niets aan je werk, beland je thuis met een burn-out.

Help! Ga ik dit nog 30 jaar volhouden?

Er moet iets veranderen.

Een carrièreswitch maken, is vergelijkbaar met de voordeur achter je dicht te trekken en wandelen naar de volgende stad. Om aan te komen, heb je een goed inzicht nodig in de route die voor je ligt.

In mijn boek “SWITCH” doorloop je een bewezen veranderingsproces zodat je in actie komt en op korte termijn een succesvolle carrièreswitch kan maken.

Met de inzichten, strategieën, oefeningen en inspiratie in dit boek doorbreek je de impasse en kan je straks meer uitdaging en voldoening ervaren op een dagelijkse basis.

Werk is zo’n belangrijk, dagelijks onderdeel van je leven. De positieve veranderingen die je op dit gebied maakt, sijpelt door in alle facetten van je leven.

In het boek staat daarom één vraag centraal: What’s next? In SWITCH leer je…

  • Hoe je uit je hoofd en in actie komt zodat je het heft in eigen handen neemt en de impasse kan doorbreken.
  • De ‘Succesvolle Switch Blauwdruk’ zodat je op korte termijn kan toewerken naar een nieuwe job of carrière (gebaseerd op 20+ gesprekken met succesvolle switchers en loopbaancoaches). Jij kan dit ook!
  • De 5 snelst groeiende kansen op de huidige arbeidsmarkt zodat je een toekomstbestendige beslissing maakt over je loopbaan.
  • De twee kernactiviteiten waar je je aandacht op moet richten om een positieve verandering in je werk onvermijdelijk te maken en iets te veranderen aan je dagelijkse routine.
  • Hoe je eindelijk weet wat je wilt zodat je werk goed aansluit bij je belangrijkste drijfveren en persoonlijke waarden. Met deze zelfkennis kan je op de lange termijn meer geluk en voldoening ervaren in je werk.
  • Hoe je jouw mogelijkheden op de arbeidsmarkt in kaart brengt en koppelt aan je kwaliteiten zodat je een ‘smooth’ transitie kan maken naar een nieuwe baan of carrière (zonder inkomstenverlies).
  • Hoe je meer uitgedaagd kan worden en de volgende stap zet in je professionele ontwikkeling zodat je meer uit jezelf kan halen en meer impact kan hebben.
  • Nog veel meer tips, adviezen en strategieën om op korte termijn een succesvolle job- of carrièreswitch te maken en zo een gelukkiger werkleven op te bouwen.